mandag 11. oktober 2010

Crostini med pesto og spekeskinke

Disse små crostiniene er raske å lage
og passer kjempegodt til et tapasbord,
lag mange, de forsvinner fort.
Bruk små loffskiver eller ciabatta,
skjær i ca 2 cm tykke skiver
stek de på en stekepanne eller bruk
brødristeren.
Smør på pesto, dekk med en god
spekeskinke og riv litt parmesanost over.

Det er mye god pesto å få kjøpt i
butikken men vil du lage selv,
er det ganske så lettvint.
Du trenger:
1 krukke/stor bunt basilikum,
2 ss pinjekjerner (kan også bruke mandler)
50 gr. reven parmesan
3 båter hvitløk
ca. 1 dl god olivenolje.

Bruk stavmixer eller en blender.
Kjør alt det tørre sammen,
spe med oljen.
Pesto holder seg i kjøleskapet en tid,
men kan godt puttes i frysen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar