mandag 11. oktober 2010

Toast med geitost og marmelade

Dette blir nesten desserten på tapasbordet,
ost som er litt skarp i smaken og en
marmelade med litt "sting".
Skjær små loff eller chiabatta i ca 2 cm.
tykke skiver, rist dem i stekepanne
eller brødrister.
Legg skivene på en stekeplate og dekk
med geitost i litt tykke skiver.
Stekes ved ca 200 gr. til osten har
smeltet men ikke så lenge at den
renner utover.
La skivene bli litt avkjølt og legg
på marmelade.
Jeg har brukt fiken og eple
marmelade med krydder og citron.

FIKEN OG EPLEMARMELADE
Kjempegodt til alle ostetyper

ca. 500 gr. ferske fiken
2 store epler
ca. 300 - 350 gr sukker, smak deg frem
det skal ikke være for søtt.
3 stjerneanis
2 ts. kanel
1 stor ts. ingefær
saft av 2 citroner
1/2 dl vann

Skrell eplene og del i biter
kok eplebitene i vannet sammen
med krydder og citronsaft,
i ca 10 - 15 min. tilsett fiken i biter
og sukker, smak deg frem med
sukker og kok videre til eplene
er helt møre.
Bruk en stavmixer eller en
blender/hurtigmixer og mos
til marmelade.
Kok opp og smak til med mere
krydder evnt. mere sukker.
Holder seg noen dager i
kjøleskapet men marmeladen
er fin å fryse.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar