søndag 24. oktober 2010

Klippfisk (Bacalao)

Klippfisk er en fantastisk råvare som vi ofte glemmer. Klippfisk er tørket og saltet torsk, men lange, brosme og sei blir også brukt. Under prosessen med salting og tørking blir bare vannet borte, fisken beholder alle sine verdifulle næringsstoffer. Klippfisk må vannes ut før den tilberedes og en liten fingerregel er et døgn utvanning for hver cm. tykkelse på fisken. Når du først tar arbeidet med å vanne ut klippfisk så vann ut fisk til flere måltider, utvannet klippfisk er kjempefint å fryse. Her er vanlig kokt klippfisk med gulrøtter, poteter, grønne erter og bacon


Italiensk klippfiskgryte

(4 pers)
650 gr renset og utvannet klippfisk
400 gr. sellerirot
3-4 store tomater i terninger
ca 1 dl rosiner 
1 stor grovhakket løk
ca 1 dl sorte oliven
2 ss pinjekjerner
sort pepper
3-4 ss olivenolje
Skjær fisken i serveringsstykker 
skjær sellerirot i skiver som deles
i fire og kokes nesten ferdig i 
lettsaltet vann
Surr løken i oljen og tilsett tomatene
la dette surre litt og tilsett fiskestykkene
alt skal surre lett i 5-6 min.
Tilsett så selleri, pinjekjerner og rosiner
kok på lav varme i ca 10 min.
Strø over oliven ved servering.
Det smaker best med pasta til denne retten
Lykke til

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar