torsdag 21. oktober 2010

Blåbærmuffin

Dette er kjempegode muffin
som  er flotte å putte i frysen,
og det er kaker som alle liker.
Dette er en litt stor porsjon
så det går godt an å dele
røren i to og putte blåbær i
halvparten (husk da 2 dl blåbær)
og sjokolade og bringebær
i den andre delen.
( Bruk da 1/2 pl mørk sjokolade
og 2 dl bringebær)
Bærene trenger ikke tine
før de puttes i røren

Du trenger:
4 egg

3 dl sukker
150 gr smeltet smør
1 dl melk
6 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1ts vaniljesukker
ca. 4 dl blåbær

Slik gjør du:
Pisk egg og sukker til egggedosis,
tilsett vekselvis det smeltede smøret,
melken og mel iblandet bakepulver
og vaniljesukker
Ha i blåbærene forsiktig  tilslutt
Ha røren i muffinformer 3/4 full
Stek ved ca. 220 grader i 12-15 min.
Ekstra deilig når de serveres lunken med is.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar