tirsdag 26. oktober 2010

Svinefilet med kremet champignon

Svinefilet er magert, smakfullt og saftig kjøtt og det er enkelt å tilberede.
Jeg har puttet fileten i marinade natten over og brukte en vanlig
kjøpemarinade i pose, tilsatt litt god olje og litt balsamicoeddik.
Tørk kjøttet godt og skjær det rent for sener.
Sett stekeovnen på ca. 200 grader.
Krydre kjøttet med salt og pepper hvis du ikke har lagt det i marinade.
Stek fileten på stekepannen på alle sider slik at den blir pent brun,
legg den i en ildfast form og stek videre i stekeovnen.
Bruk gjerne steketermometer, kokkene sier 67 grader,
jeg vil ha svinefileten litt mere stekt så jeg tar den ut på 75 grader og den blir kjempegod
La kjøttet hvile i 15 min før det skjæres i pene stykker.

Det passer godt med kremet champignon til svinefilet, jeg har laget den med urter og hvitløk
Slik gjør du:
Brun sopp (ca 200gr) i litt olje, tilsett 1 ss  smør og en finhakket sjalottløk, 
la det surre til løken er blank, spe med ca 2 dl kremfløte. 
Kok i 8 -10 min til det tykner, 
rør inn urter hvis du vil bruke det, jeg brukte finhakket timian og litt rosmarin.
Som tilbehør har jeg forvellet asparges, stekte små tomater, sellerirotpurre og brokkoli/blomkålpurre.
Lykke til

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar