lørdag 25. september 2010

Focaccia

Focaccia bakt av spelt blir et veldig lett,
luftig og godt brød.
Når du baker med spelt er det lurt å bruke litt
citrus i deigen, gjerne i form av juce -
da hever deigen seg lettere -
jeg bruker saft av en appelsin til denne porsjonen.


Dette trenger du til en vanlig langpanne:
4 1/2 dl lunket vann (kansje litt mer)
1/2 dl appelsinjuce 
800 gr siktet speltmel
2 ts salt
1 pk gjær (jeg brukte tørrgjær)
Vel 1 dl olivenolje litt til deigen, det meste til toppen
grovt salt og gjerne litt tørket eller frisk rosmarin til toppen.

Slik gjør du:
Ha alle ingrediensene til deigen i bakebollen untatt oljen.
Bruker du vanlig gjær så rør den ut i litt av vannet.
Bland sammen, bruker du kjøkkenmaskin så ikke
la den gå for fult og for lenge.
Tømm litt av oljen over deigen rett før den er eltet ferdig.
Dekk med plast og la heve til dobbelt størrelse.

Kle langpannen med bakepapir
Ta den ferdighevede deigen ut på bakebordet og klapp den utover,
eller bruk kjevle, legg deigen i langpannen og bruk knokene til å lage groper jevnt over det hele. Fordel resten av oljen jevnt over alle gropene, strø på grovt salt og rosmarin. Sett til heving i ca. 40 min. Stek ved 200 - 220 grader i 20 - 25 min. Avkjøl i formen på en rist.

1 kommentar:

  1. ja dette er en flott oppskrift. Jeg bruker også å hakke opp soltørket tomat, og/eller sorte oliven og ha i deigen, det smaker nydelig til Tapas eller andre småretter.

    SvarSlett