tirsdag 28. september 2010

Bakte tomater

Tomater er kalorifattig, rik på A og C vitaminer, mineraler og inneholder masse antioksidanter. 
Bakte tomater smaker nydelig,
enten du spiser de på en ristet skive
eller som tilbehør til middagen.
Kjempegodt til koteletter, karbonader
også godt til en omelett.

Jeg har brukt forskjellige små-tomater,
sherrytomater,små plommetomater
og noen som her i Spania heter kumat
og som er ganske mørke og ekstra søte.
Helt vanlige tomater kan også brukes,
skjær de da i båter hvis de er store

Legg de delte tomatene i en ildfast form,
drypp over en god olje, flaksalt,
finhakket hvitløk og litt pepper, timian smaker også godt.
Sett tomatene i ovnen ved ca 180 gr.
og stek/bak til de faller litt sammen og
begynner å bli gyldne.
Drypp over litt balsamicoeddik
og tomatene spises mens de er varme.
Lykke til

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar