mandag 27. september 2010

Eplesyltetøy

Lett å lage, må helst fryses,
men det holder seg nok et
par uker i kjøleskapet.
Jeg tar det ferdige avkjølte
syltetøyet på små glass eller små
plastesker og putter det i fryseren.
Dette syltetøyet er fint å bruke til
dessert f.eks. bondepiker,
er kjempefint til fyll i hvetebakst,
og er deilig på grovt brød gjerne
med blåmuggost.
Jeg bruker det også på gryn og på havregrøt.

Du trenger:

8 -10 epler gjerne forskjellig slag
2 ts kanel  nesten toppet
1 hel kanelstang
1 vaniljestang
1 toppet ts. malt ingefær
ca 1 dl vann
(sukker)

Slik gjør du:

Skrell og del eplene i tynne båter eller biter
Ha vann og krydder i en kasserolle
del vaniljestangen på langs
Kok opp og legg i eplebitene.
La det koke opp,
skru ned varnen og la det hele småkoke til eplene er møre.
Ta opp vaniljestang og kanelstang.
Jeg bruker en tresleiv å røre/klemme eplenebitene litt
i stykker slik at det blir mere mos.
Smak på syltetøyet, vanligvis er det søtt nok uten sukker,
men tilsett litt sukker hvis du synes det er lite søtt -
la da syltetøyet få et oppkok slik at sukkeret smelter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar