fredag 12. november 2010

Røstipoteter med røkelaks og sennepssaus

Røstipoteter med røkelaks er kjempegodt som forrett, men også en fin rett til lunsj. Når du lager røstipoteter kan du godt lage mye, det er godt, anvendelig og fint å fryse.
Du trenger til ca. 4 pers:
 6-8 rå poteter
1/2 rødløk
salt, pepper 
smør til steking
                                                      (du kan også bruke 4 rå og 2 kokte poteter)
Riv potetene grovt på rivjern og legg de i et kjøkkenhåndkle slik at du får klemme ut noe av vesken.
Riv rødløken fint, bland revne poteter, løk og salt/pepper
Ha smør i stekepannen og legg på klatter av potetrøre som du klemmer ut til små runde kaker ca 10 cm i diam. stekes jevnt brune på begge sider. De kan godt være litt lune når du serverer de sammen med røkelaks.
Sennepssaus smaker godt til denne retten og til den trenger du:

2 ss sterk sennep
1 ss sukker
1 ss sitronsaft
1 eggeplomme
ca 1 dl god olivenolje
salt, pepper
gjerne litt dill
Rør sammen alle ingrediensene, spe med oljen mens
du pisker godt. Smak til med salt og pepper
Legg noen skiver røkelaks på lun røstipotet,
pynt med frisk eller tørket dill og med sennepssaus som tilbehør

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar